Annons

Sveriges största motionslopp avgjordes runt Exan och på Citadellet

I förmiddags sprangs Skoljoggen på flera skolor i Landskrona.
Loppet som för 26:e gången arrangeras av Svenska Skolidrottsförbundet är Sveriges största motionslopp alla kategorier. Skoljoggen är öppen för alla, från förskolan till gymnasiet. Varje år deltar i runda svängar en halv miljon barn och ungdomar.

Landskrona Direkt var på plats när Alléjoggen avgjordes inne på Citadellområdet.
Detta är våra yngsta elever på skolan som springer och går runt Citadellet under 20 minuter, förklarade fritidspedagog Jonas Wikström som tillsammans med lärarinnan Marie-Louise J-son Petersson delade ut gummiband att sätta runt handleden för varje varvning som gjordes.
– Kom igen! Det är jättebra, hejade Marie-Louise och gjorde sig redo för att fästa nya band på några försteklassare.
Från och med denna terminen har vi rörelse på schemat varje dag och även om tiden varierar så kan man redan nu skönja att eleverna är piggare, menade  Jonas Wikström och klappade barnen på huvudet när det gav sig ut på ett nytt varv.

Annons
 

I samband med tävlingarna kan eleverna bidra med en frivillig Springslant. Pengarna går dels till Barncancerfonden för att göra sjuka barn friska genom att stödja forskning kring barncancer och för att stötta drabbade barn och deras familjer. En del går till Svenska Skolidrottsförbundet, för att genomföra projekt och aktiviteter som förebygger ohälsa hos friska barn.

Skolorna avgör själva hur lång sträckan ska vara något som därför också varierat bland Landskronas grundskolor. Exempelvis så löpte Alléskolans elever under 20 minuter ett 750 meter långt varv runt Citadellet medan Västervångskolans elever togs sig runt Exercisfältets 2 km långa bana.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser