Annons

10-årsjubileum för Sveriges största havsfisketävling

Till helgen är det dags för årets upplaga av Garmin Fiskefestival i Landskrona. Enligt tävlingens hemsida är det Sveriges största och mest prestigefyllda havsfisketävling för småbåtar. Eftersom det är 10-årsjubileum så har man fixat till ett extra digert prisbord. Värdet uppgår till hela 200 000 kronor.
– Förstapriset blir tufft att ta, säger Jonas Nyström, en av många fritidsfiskare som tänker deltaga.
– Men hamnar vi bland de tio första så är det mycket bra.

Jonas ska tävla tillsammans med kompisarna Pelle Bengtsson och Calle Werner.
– Det blir vi tre i båten om vädret vill. Det får inte vara allt för hårt väder eftersom vi inte har så stor båt. Därför kommer vi att anmäla oss i sista stund, säger Jonas.

Annons
 

Samtliga båtar går ut till havs från Landskrona Roddklubb på lördag morgon klockan 7.30 och väntas tillbaka senast vid 18-tiden. På söndagen är det klockan 7 som gäller och sju timmar senare är de sista båtarna i land. Prisutdelningen sker i Lundåkrahamnen så fort resultaten är uträknade.
– Det går ut på att man ska dra upp så många olika arter som möjligt. Dessutom har de olika arterna en idealvikt. Ju närmare idealvikten man kommer desot mer poäng blir det. Det lag som har flest poäng vinner, säger Jonas Nyström.
– Vinnarna brukar väl dra upp 13-14 olika arter och det är ingen omöjlighet. När vi var ute och tränade i helgen så fick vi 11 arter.

Garmin Fiskefestival är en deltävling 3 i Scandinavian Saltwater Cup, det öppna Skandinaviska Mästerskapet för Teamtävlan i havsfiske från småbåtar. Läs mer om Garmin Fiskefestival här.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser