Annons

Trygghetsvandring – för tryggare miljö där du bor

Nu är det dags för nya trygghetsvandringar i centrala Landskrona.
–  En trygghetsvandring innebär att vi bland annat tittar på saker som skötsel och underhåll, otrygga passager och skymmande murar, säger Annika Wågsäter, kommunstrateg med ett speciellt ansvar för brottsförebyggande frågor.
Nästa tillfälle är imorgon, tisdag då allmänheten bjuds in att tillsammans med representanter från polis och kommun gå en trygghetsvandring kring stadsparken (gamla kyrkans grund).
– Vandringen inleds utanför biblioteket klockan 18 och beräknas ta 1 ½ timme., Denna gång går vi sträckan Biblioteket – Borgmästaregatan – Stora Norregatan – Skolallén – Eriksgatan – Säbygatan – Engelbrektsgatan – Gjörloffsgatan – Stora Norregatan – Gröna gång – Järnvägsgatan – Sturegatan – Centrum Öster lyftet, berättar Annika Wågsäter.

– Syftet med trygghetsvandringar är att ta hjälp av de som bor och verkar i ett område för att öka tryggheten. Förra årets vandringar var mycket positiva. Många av de förslag och tankar som framkom har genomförts, avslutar Annika Wågsäter.

Annons
 

De synpunkter som framkommer kommer att dokumenteras såväl skriftligen som genom fotografering. På kommunens hemsida kommer alla sedan att kunna följa de åtgärder som vidtas. 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser