Annons

Snöplig premiärförlust för Falcons

Första förlusten i en seriepremiär på hemmaplan är ett faktum för Falcons.
Seriefavoriterna Linköping kunde till slut vinna med minsta möjliga marginal 3-4 inför 293 åskådare i Landskrona Idrottshall.

Falcons hade länge gästerna i brygga men i den tredje perioden skulle ungdomlig orutin och ren sker otur grina hemmalaget i ansiktet. Under de två första perioderna bjöds det ett avvaktande spel där gästerna på inga vis visade upp mästartakter. Unga Falcons som åderlåtits på hela sin förstafemma spelade jämt med topptippade Linköping och kunde efter dryga fem minuter ta ledningen genom smart spelande backen Jacob Rosengren. Dock var det ett slumpartat skott från vänsterkanten som letade sig in i nätmaskorna blev årets premiärmål.

Annons
 

Andra perioden var bara 20 sekunder gammal när gästernas kvittering kom och blott sju sekunder senare hade östgötarna en boll i stolpen. Nu var det emellertid hemmalaget som skulle få flest ”stolpar ut” åtminstone sett till bortdömda mål.

Men först skulle Falcons replikera och det snabbt. 1.28 in i andra sköt Andreas Svensson in 2-1 målet.

Därefter kom dagens först bortdömda mål för Falcons för en hög klubba.
Andreas Svensson hade sedan ett gyllene läge i den elfte minuten att utöka men missar öppet mål.

Vid 2-2 målet 6.17 in tredje hade det behövts målkamera för att avgöra om bollen var inne eller ej. Nu stod domaren bra placerad bakom kassen och blåste för mål.
Halvvägs in i perioden är det dags för ytterligare ett bortdömt mål när Mathias Andersson bröstar bollen i mål.
Istället är det gästerna som ska hamna i målprotokollet när man 12.23 för enda gången under matchen visar varför man är seriefavoriter. En crossboll ställer hemmaförsvaret och volleyskottet i mål är snyggt.

Minuterna senare är Carl Nilsson ytterst nära att kvittera men det ska krävas ett nytt bortdömt mål för att Falcons ska utjämna.
Efter en fasthållning och ”mål” där domarens signal ljuder halvsekunden innan bollen når nätmaskorna gör att Falcons får ett frislag. Fyra sekunder senare gälls målet när Nicklas Lidholm förpassar bollen över mållinjen.

3-3 hade varit en kanonpremiär och ett fullt rättvist resultat mellan två jämna lag. Nu skulle dock Falcons orutin lysa igenom och istället för att täppa igen kunde gästernas Martin Karlsson 17.11 skjuta in slutresultatet 3-4.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser