Annons

Premiär för nytt lördagscafé Johanna Lindh och Fredrik Green på Öresundsteaterns Vänner hoppas på mycket folk på det nya lördagscaféet.

Mysiga källarvalv, hög kulturfaktor och Bellman. I Landskrona? Självklart. I höst startar nybildade Öresundsteaterns vänner ett lördagscafé under de vackra 1700-tals valven i kassakrokens källare.
Fredrik Green, kontaktperson för Öresundteaterns vänner tar oss ner till källarvalven där ett nytt kulturcafé kommer slå upp dörrarna. Allting känns väldigt kulturellt och inredningen tar oss direkt tillbaka till 1700-talet.
– Till och med lukten är bibehållen, säger Fredrik Green och skrattar.
– Och detta är en kulturskatt som alla Landskrona bör se.

Fredrik Green tänder ett par levande ljus för att skapa stämning och fortsätter.
– Vi är just nu 30 personer i föreningen men hoppas bli 100 stycken innan årsskiftet. Vinsten som vi kommer få av det här cafeét kommer gå direkt till föreningen och sedan till våra medlemmar.

Men det blir inte på tal om några ”Stockholmspriser” för deras kaffe och hembakta bullar. Fredrik Green vill poängtera att stället ska vara plånboksvänligt och att hela familjer ska kunna komma dit utan att lägga ett par hundralappar.

Under kulturnatten kommer de att ha öppet och under spökafton blir det underhållning för hela familjen.
– Just nu har vi plats för ett 50-tal personer, och skulle det komma fler så vet vi inte riktigt i dagsläget hur vi gör. Vi får först se hur många som hittar hit och vi hoppas det blir många så att vi till våren kan använda oss av den otroligt vackra innergården.

Det nya kaféet har av vissa blivit kallat den nya Café 31 men så vill inte Fredrik Green se på det.
– Det är visserligen fem personer från Café 31 som kommer hjälpa till, men det här är ett helt nytt ställe. Och det är nya vackra ställen som behövs i Landskrona, tycker Fredrik Green.
Han menar att det skrivs så mycket negativt om Landskrona när det finns folk som verkligen brinner för kultur. Och kulturen är viktig.
– Kultur är viktigare är pengar, säger Fredrik Green och Johanna Lindh, kassör för föreningen instämmer. Mycket jobb och intresse är grunden för hela föreningen menar Fredrik Green och hoppas hitta Landskronabor som har talang och intresse för kultur.
Och är man intresserad av att hjälpa till på och bakom scen så uppskattas det. Lördagskafeét som ligger i kassakroken på Parkgatan har premiär i morgon, lördag kl 11.00-14.00 och pågår sedan varannan lördag till och med den 29 november.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser