Annons

Total lekplats makeover

Kommunens lekplatser får en efterlängtad ansiktslyftning och i Karlsund testar barnen med stor entusiasm de nya lekredskapen.
– Jättekul, säger en liten kille snabbt på väg att ta plats på den nya EU-anpassade balansgungan med Rune Ek och Jan Åke Svensson tar itu med grundarbetet för den nya klätterställningen.
Vi byter ut all grus och ersätter de gamla lekredskapen med nya, förklarar Rune Ek och berättar att en helt ny klätterställning skall vara på plats till våren.
– Den kommer dessutom att vara handikappanpassad och gummi ersätter grus som underlag, berättar Jan Åke Svensson och kommunen har under senare tid rustat upp ett antal av de kommunala lekplatserna.
Förra året blev vi klara i Wrangelskan och i år har vi även satt ut nya redskap i Granet, berättar Rune Ek och när det gäller Karlslund så går det inte att ta miste på områdets popularitet.
Flera barngrupper, från daghem, men också mammor och pappor med egna barn, söker sig till parken.
– Här är perfekt för barnen, en spännande djurpark, mycket att leka med och ingen kiosk, säger en leende Ulla Nilsson medan barnen upptäcker de nya lekredskapen.
Karlsundsområdets utveckling är föremål för en politisk diskussion, det finns önskemål om en översyn och utveckling av parken som skulle kunna innebära att fler turister lockades till kommunen.
Redan nu vet man att exempelvis daghem från kringliggande kommuner besöker parken, men om det blir ytterligare satsningar får den kommunala ekonomin avgöra och tills dess får barnen glädjas åt nya, moderna lekredskap.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser