Annons

Tingsrätten kvar i Landskrona – Nu ska lokalerna ses över

Igår hölls ett möte mellan Landskrona kommun, Torkild Strandberg och Peter Billquist, och representanter för Lunds Tingsrätt, Ralf G. Larsson och Ulla Nilsson, angående den dömande verksamheten i Landskrona.
För oss är det oerhört angeläget att den dömande verksamheten finns kvar och utvecklas i Landskrona, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande.
Jag är därför glad över att kunna konstatera att det en samsyn mellan kommunen och Tingsrätten om att den dömande verksamheten ska fortsätta i Landskrona.

I regeringens beslut från i våras, skrevs bland annat: ”I Landskrona finns en särskild problematik bestående framför allt i hög kriminalitet. Det har därför inletts separata satsningar, särskilt på polisens område, för att lösa problemen. Med hänsyn till den särskilda situationen i Landskrona är det regeringens uppfattning att Lunds Tingsrätt även fortsättningsvis bör ha kansli i Landskrona.

– För oss är det väsentligt att detta beslut fullt ut respekteras, fortsätter TorkildStrandberg som under tisdagen var överens med ledningen för Tingsrätten  i Lund att den största begränsningen i nuläget är lokalerna i Rådhuset.
Vi kommer omedelbart att tillsammans med representanter för Lunds Tingsrätt och Domstolsverket vidta de åtgärder som krävs ur både säkerhets- och arbetsmiljösynpunkt, så att den dömande verksamheten kan fortsätta i Landskrona under säkra och stabila förhållanden, avslutar Torkild Strandberg.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser