Annons

Fortsatt stort intresse för Nyhamn

Även om ovissheten om räntan vilar tung över bostadsmarknaden så är intresset för bostadsrätterna i Nyhamn stort. Miljoninsatserna tycks inte avskräcka kunderna.
– Försäljningen rullar på bra och nu har vi också släppt etapp två till försäljning, berättade Hans Palmqvist projektledare för Derome som bjöd in till visning av lägenheterna trots att lägenheterna var långt i från färdiga.
– Utsikten finns där redan och den vill vi gärna visa, poängterade han med ett leende och besökarna strömmade till i en aldrig sinande ström.
– Vi slutade räkna vid 150, intresset är jättestort och det är kul, konstaterade Hans Palmqvist och bland besökarna fanns också Barbro Schötz och Nils Nilsmyr som tog tillfället i akt att inspektera den nya lägenheten med en otrolig utsikt över Ven och Öresund.

– Det känns helt fantastiskt, en dröm som går i uppfyllelse och vi längtar redan till att få flytta in, poängterade de båda och njöt av utsikten från den 100 kvadratmeter stora terrassen.
– Även om det är dyrt så får man bara en chans som den här i livet och då gäller det att ta den, underströk Nils Nilsmyr som sålt villan i Bjuv.
– Och jag trivs redan bra i Landskrona, det är en fin stad.
Bland besökarna fanns fler som köpt en bostadsrätt i Nyhamn, men här handlade det också om att sälja den egna villan för att få loss kapital på insatsen som pendlar mellan en dryg miljon kronor för de billigaste objekten och upp mot fem miljoner kronor för de dyraste.
Det går lite trögt med försäljningen, men någon panik är det inte än, förklarade mannen som inte ville få namnet i tidningen.
– Då skulle eventuella köpare kanske tro att man är desperat och det vill man inte, poängterade han leende och inspekterade utsikten från den stora takterrassen.

Att en viss tröghet smugit sig in på bostadsmarknaden märks inte minst av fastighetsbolagens många visningar och det är inte bara Derome som tar tillfället i akt och visar sina objekt trots att lägenheterna bara är råa skelett.
När det gäller Nyhamn så har vi inte märkt någon nedgång, här är objekten fortfarande mycket eftertraktade eftersom läget är så unikt, betonade Hans Palmqvist och motiverade visningen med att man vill få draghjälp nu när etapp två skall ut på marknaden.
– Och där har vi redan sju lägenheter bokade trots att försäljningen släpptes för bara några dagar sedan, förklarade han och påpekade samtidigt att det går lite trögare vad gäller försäljningen av villor i exempelvis Glumslöv.
Exakt hur situationen är vet jag inte, men här handlar det om att många tänkbara köpare redan har en villa som man först vill sälja och som marknaden ser ut nu kan det ta lite längre tid, analyserade Hans Palmqvist och betonade att är läget bara det rätta så finns det också köpare.
– Även om det tar lite längre tid än för ett år sedan.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser