Annons

Finansinspektionen till gymnasiet

Finansinspektion och kronofogden gör nedslag på Allvar Gullstrandsgymnasiet på torsdag.
Nu är det inte så allvarligt som det först kan låta då det rör sig om en skolturne om privatekonomi som når Landskrona.
 
Det är Finansinspektionen, Konsumentverket och Kronofogdens gymnasieturné – Koll på cashen – som kommer till Allvar Gullstrandsgymnasiet.  Under hösten kommer 25 skolor runt om i landet att få besök av turnén. Med sig i bagaget har myndigheterna en talk-show på DVD och diskussionsmaterial för eleverna. 
 
”Koll på cashen” vill få elever runt om i landet att reflektera över de privatekonomiska val man ställs inför redan i tidig ålder – val som många inte har tillräckliga kunskaper för att göra.
– Vi kommer både att genomföra elevpass och träffa lärarna på skolan där vi bland annat visar hur de kan använda vår talkshow-dvd som handlar om att flytta hemifrån. Det är viktigt att ungdomar tidigt får lära sig mer om privatekonomi, berättar Ann Christine Svahn från Kronofogdemyndigheten.

Nya undersökningar visar att ungdomar har bristande kunskaper i privatekonomiska frågor och samtidigt ökar antalet ungdomar som inte kan betala sina skulder. För att förändra denna situation hoppas myndigheterna att unga tidigt lär sig mer om privatekonomi.

”Koll på cashen” kommer till Allvar Gullstrandsgymnasiet där lärare och elever från Allvar Gullstrandsgymnasiet, Selma Lagerlöfgymnasiet samt Justus Tranchellgymnasiet kommer att träffas den 18 september.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser