Annons

Högtryck för tennisen

Vi går mot höstrusk och kallare väderlek men för Landskrona Tennisklubb råder värmebölja vad gäller tennisintresset. Efter en framgångsrik utomhussäsong med organiserad klubbträning under hela augusti, avslutades sommarens grusspel med ett stort klubbmästerskap på Tennisstadion i Karlslund.
Årets Klubbmästerskap var det största på många år, både när det gäller antalet deltagare och antal klasser.
Det var en fröjd att se spelarnas glädje, engagemang, tävlingsanda och kamratskap. Deltagarna bjöd publiken på underhållande tennis och många spännande matcher som avslutning på utomhussäsongen, säger Johan Jönsson, tränare i klubben och tillägger;
– Det är kul att se att de elever som kämpat och slitit på träningen under hela grussäsongen nu belönades med framskjutna placeringar i KM.

Kalle Anka Cup
Det är inte enbart i kommunmästerskapen som framstegen synts. Flera av klubbens talanger har tagit stora steg framåt i sin tennisutveckling i sommar.
– Bland många bra lagresultat bör flickor 16:s, (Anna Jönsson och Isabella Kacapor) andra plats i Region Syd nämnas. Individuellt vill jag lyfta fram Isabella Kacapors bronsmedalj i Junior-DM samt finalplats i Sparbanken Cup.  Anna Jönsson har tävlat flitigt i sommar med flera fina placeringar som följd. Avslutningsvis vill jag lyfta på hatten för Emma Licinas avancemang till distriktsslutspelet i flicksingel 11 i Sveriges största tennistävling, Kalle Anka Cup.

Tränarteamet
Ernst Larsson, Karen Söderström – Navarro, Johan Jönsson,  Anna Jönsson och Selma Logo bildar ett starkt tränarteam i Landskrona TK som jobbar under mottot ”tennis för alla”.
Tränarteamets erfarenhet av både bredd- och elittennis, ger samtliga kategorier av spelarna i Landskrona TK bästa möjliga förutsättningar att utvecklas, poängterar styrelsemedlem Ulf Stein.

Den 8 september startade inomhusträningen i Korpens lokaler på Varggatan. På hallens två filtbanor kommer Landskrona Tennisklubb nästkommande helg att arrangera ett läger för att slipa formen lite extra inför seriespelet.

Finalresultat, Landskrona TKs Klubbmästerskap utomhus

FS12 Aurora Smajli – Renara Franco Carreira 6 – 2, 6 – 3
DS Isabella Kacapor – Ulrika Lindstedt 6 – 3, 6 – 2
PS10 Erik Stein – Svante Rosenlind 6 – 2, 6 – 1
PS12 Oscar Stein – Erik Andersson 6 – 2, 6 – 2
PFS14 Hampus Lindfors – Isabell Weber  6 – 4, 6 – 3
HS Ernst Larsson – Alex Krajnc 6 – 0, 6 – 0
PFD12 Filip Baric/Simon Olsson – Oscar Stein/Erik Stein 2 – 6, 6 – 4, 6 – 4
HD Ernst Larsson/Johan Jönsson – David Bubalo/Alex Kranjc 6 – 3, 6 – 1
GD LarsMikael Andersson/Erik Andersson – Niklas Göransson/Sandra Göransson   6 – 3, 4 – 6, 6 – 4

Vill du veta mer om Landskrona Tennisklubb rekommenderar vi ett besök på föreningens hemsida.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser