Annons

Lätta på gasen i hamnen

För Kustbevakningen har snabbgående vattenskotrar blivit ännu ett redskap i kampen mot lagöverträdelser till havs och under helgen plockades mer än en fartsyndare in i Landskronas hamn.
– Vi har två skotrar i vår region som sträcker sig från Västervik på ostkusten och upp till Laholmsbukten, berättar vakthavande befäl Peter Widlund vid Kustbevakningen i Karlskrona.
Våra skotrar fick vi i början av sommaren och det är ett utmärkt arbetsredskap på många sätt, förklarar han och poängterar att vattenskotern är lätt att transportera.

– Med vattenskoter kommer vi in där det är trångt och grunt och det ger oss nya möjligheter till snabba insatser. Man kan komma riktigt nära en båt i nöd eller strandsatta personer, så skotrarna kan användas till mycket mer än fartkontroller, betonar Peter Widlund som trots ett ökat antal fritidsbåtar inte tycker sig ha märkt att överträdelserna till havs ökat.
– Nej, det ligger ganska konstant.

Vattenskotrarna är inte bara smidiga, det går fort också, maxhastigheten är 50 knop och med blåljuset påslaget hinner man snabbt upp fartsyndare till havs.
– Ja, den är effektiv och vi är mycket nöjda med våra båda skotrar, understryker Peter Widlund och under helgen plockades ett antal fartsyndare in av Kustbevakningen i Landskrona hamn.

– Vi gör regelbundna fartkontroller runt om i hamnarna och med vattenskotern plockar vi lätt in fartsyndare, avslutar Peter Widlund som inte vet när man nästa gång gästar hamnen i Landskrona.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser