Annons

Genberg troligen korsbandskadad

Skadeeländet fortsätter för BoIS.
I förra veckans träningsmatch för BoIS U21-lag mot danska Nordsjälland åkte Calle Genberg på en otäck bensax med en förmodad korsbandsskada som följd.
– Mycket talar för att det är en korsbandsskada, säger lagets sjukgymnast Tomas Mårtensson.

Idag kommer Calle Genberg att magnetröntgas och läkarundersökas på Helsingborgs lasarett och därefter ställs diagnosen.
Är det nu korsbandet som vi befarar så tar det ungefär en månad innan det är dags för operation. Svullnaden i knäet måste först gå ner. Därefter väntar en 6-9 månader lång rehabiliteringsperiod, förklarar Tomas Mårtensson det dystra läget.

Annons
 

Tidigare i år korsbandsskadades Patrik Holmgren och ifjol var det Bobo Bola och u-truppsspelaren Eric Sahlin som råkade ut för den svåra knäskadan. 2002 var annars ett korsbandseländets år då BoIS:arna Afo Dodoo och Danijel Milovanovic fick sina karriärer som fotbollsspelare spolierade av just korsbandskador.
– Just dessa skador är rena våldsskador och det går helt enkelt inte att förebygga, säger Tomas Mårtensson som annars skönjer en viss ljusning i skadeläget i BoIS.
Jocke Persson, Fredrik Olsson och Matthias Eklund är tillbaka i träning. Johan Heide fick dock en smäll i matchen mot Nordsjälland även han men hans knäskada är självläkande och han kan troligtvis vara tillbaka i träning nästa vecka. Detsamma gäller för Charles Anderson som fick känningar i ljumsken mot LB07.

På långtidskontot finns Jörgen Pettersson och Christoffer Carlsson.
– Christoffer har röntgats och ska återigen träffa en läkare. Jörgen ska i veckan träffa en läkare i Göteborg och diskutera operation för det åderbrock han har i vadmuskeln. Med tanke på att säsongen börjar lida mot sitt slut så är dessa båda troligtvis inte aktuella för någon match mer i år, avslutar Tomas Mårtensson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser