Annons

Ingen kan skjuta som Robin Hood

Pilbågen var något av var mans egendom på medeltiden och självklart fanns bågar av varierande slag på plats under helgens medeltidsmarknad på Citadellet.
Jag skjuter lite båge och är intresserad av bågen historia, berättade Christian Fitzwilliam som diskuterade de handgjorda pilbågarna med Rickard Varhely från Ungern.
– Det är första gången jag är i Sverige och här på marknaden, berättade Rickard Varhely som imponerades av det mäktiga slottet i fonden.
– I Ungern har vi också många borgar, men de flesta är bara ruiner. Här i Sverige finns så mycket som är välbevarat och det här är en väldigt fin plats, berömde han innan det var dags att fördjupa sig i diskussionen om pilbågens historia.
– En sak är helt klar, ingen kunde skjuta båge som Robin Hood, det sker bara i filmens värld, avrundade Christian Fitzwilliam.
Årets medeltidsmarknad var den femte i ordningen och precis som förr om åren kommer besökarna från hela Skåne för att tjusas av medeltidens mystik.

– Vi kör vidare så länge folk tycker det är trevligt och för kommunens vidkommande är det bra reklam och hela området är perfekt för den här typen av arrangemang, förklarade Mats Wilhelmsson, vd för Landskrona Slott AB som samarbetar med medeltidsgillet Waldemar Atterdag som ansvarade för de praktiska detaljerna kring medeltidsmarknaden.
Och besökarna bjöds på allt från brända mandlar till riddaruppvisning.
Alla som ville kunde också testa bågskytte, ett nog så svårt hantverk.
Marknaden bjöd också på stånd med hantverk, allt från tyger till snören och helande salvor med mer eller mindre hemligt innehåll.

Traditionsenligt bjöds också på riddarparad med riddarspel under lördagen och i går kunde publiken uppleva hur svenskarna stormade slottet som en gång i tiden byggdes av den danske kungen som skydd mot just svensken.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser