Annons

Säsongspremiär försöndagsprogram på museet

På söndag är sista dagen som utställningen ”Systrarna från Asmundtorp” visas på Landskrona museum. Utställningen, som visar fantastiska textilier ur sex systrars hemgifter från slutet av 1800-talet, har varit väldigt välbesökt under hela sommaren och ända sedan vernissagen den 6 april. Förutom de vackra textilierna får man i utställningen också en inblick i systrarnas liv på de två gårdarna i Asmundtorp.

Höstens första söndagsprogram kommer således att gå i textilens tecken.
Textilkonservator Eva Johnsson ger råd om skötsel och förvaring av textilier. Här uppmanar museet besökarna att gärna ta med egna textilier att visa.

På plats finns även en del unga slöjdare, bland annat kommer Matillda Söderholm och Josefin Östbergvisar att visa vad de slöjdar idag. Korsstygnsbroderier, mobiltelefonfodral, gammalt och nytt i modern dräktsömnad med mera.

I Minnesbanken är temat ”Slöjd”.
Varvshistoriska föreningen befinner sig också på museet denna söndag.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser