Annons

Vandringsleder invigda

Med spänst i stegen och ett fast grepp om stavarna invigde kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg Landskronas nya vandringsleder.
– Det känns skönt att efter snart 600 år som stad äntligen ha fått en vandringsled utmed kusten till Helsingborg, poängterade en leende Lennart Söderberg medan Göran Nyström, administrativ chef vid Fritids- och kulturförvaltning redogjorde för bakgrunden till vandringslederna.
– Vi har vägt samman kulturella intressen med naturupplevelser och leden är en förlängning av Skåneleden som i år firar 30 år, berättade Göran Nyström.
Han poängterade att målgrupperna är kommuninvånarna, men också besökande turister.

Det hela är ett led i kommunens friskvårdssatsning och genom att promenera utmed de olika vandringslederna får man inte bara motion utan också en dos historisk fakta, berättade han och avslöjade att delar av vandringslederna också kan komma att kompletteras med en hundslinga.
Här pågår planeringen och det gäller även för vandringsledens fortsättning söderut mot Kävlinge.
Grunden är en 13 km lång huvudled utmed Landskronas kustlinje och från den utgår sedan sex kortare ”slingor” in i kommunen.
Slingorna är placerade vid områden som Citadellet, Sandbergen och Borstahusen och delsträckorna är mellan en och tre kilometer långa och inleds med en informationstavla med karta, fakta kring delsträckans längd och intressanta platser längs sträckan.
Vandringslederna är markerade med stolpar som är utsatta med mellan 250–500 meters avstånd. Information och karta över Landskrona Vandringsleder finns att hämta på Turistbyrån samt nedladdningsbara från hemsidan www.landskronavandringsleder.se.

Den 5 oktober fortsätter sedan invigningen genom en aktivitetsdag.
Dagen ägnas åt att visa upp leden för såväl vana vandrare som den mer ovana.

Flera delstationer med olika hälsoinspirerande arrangemang kommer att finnas utplacerade mellan Landskrona centrum och Lill Olas badplats.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

 

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser