Annons

Matupproret även här

Nu har ”matupproret” nått Landskrona och socialdemokraterna kräver att matleveranserna till kommunens äldre ses över.

När omsorgsnämnden skulle besluta om en ny upphandling av djupfryst mat från Samhalls storkök i Sala yrkade Anders Westin, s, på återremiss.
– Det finns ett utbrett missnöje med den mat som serveras i dag och jag vill få ett bättre beslutsunderlag som visar vilka andra alternativ det finns, påpekade Anders Westin som vill att man tittar närmare på hur frågan lösts i andra kommuner.

Omsorgsnämndens ordförande Cecilia Brorsson, m, beklagade samtidigt den sent valda tidpunkten.
Vi har haft det här avtalet i flera år nu och om några månader riskerar vi att stå utan avtal med någon matleverantör, konstaterade hon.

Närmast handlar det om att undersöka vilka alternativ som finns och vad dessa skulle kosta jämfört med nuvarande lösning.
– Att det blir dyrare tror jag säkert, men den kostnaden måste vi vara beredda att ta så att våra äldre får bra mat, poängterade Anders Westin.

För Landskronas vidkommande handlar det om ungefär 200 personer som får maten levererad hem. I dag får man en veckoranson kyld mat hemlevererad, som man själv värmer upp i mikrougnen.

Det nu pågående ”matupproret” startades av vårdbiträdet Camilla Sparring i Svärdsjö, Dalarna. Först reagerade hon mot att barnen skulle få mat från ett storkök och sedan reagerade hon mot den dåliga mat som de äldre i kommunen serverades.
Jag anser att det är en mänsklig rättighet att svenska barn, sjuka och äldre varje dag skall få äta sig mätta på god mat, lagad med omsorg och nära dem som skall äta den. Det gagnar både vår hälsa och miljö om vi tillsammans kan bryta trenden mot industrimat inom storhushåll och i livsmedelsbutiker, skriver Camilla Sparring på sin hemsida.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser