Annons

Ja tack, till nya yrkesutbildningar

Vi i Landskrona kommun välkomnar regeringens satsning på yrkesvuxenutbildningar Att utöka antalet yrkesutbildningar är bra för de människor som befinner sig utanför arbetsmarknaden och det är bra för våra företag, säger Mattias Adolfsson (fp), ordförande i vuxennämnden, med anledning av att regeringen gör en satsning på yrkesutbildningarna i nästa års budget. Under tre år satsas 1,2 miljarder på att bygga ut yrkesvuxenutbildningarna.

– Vi vet att efterfrågan på välutbildad och yrkeskunnig arbetskraft kommer att vara stor både i vår och i andra kommuner runt om i regionen. Därför vill vi, självklart tillsammans med näringslivet, omedelbart se över de nya möjligheterna för den fortsatta utbyggnaden av våra yrkesutbildningar.

Länge har yrkesutbildningarna urvattnats av ett alltför stort fokus på högskoleförberedande kunskaper. Alla ungdomar i vår kommun varken ska eller kan bli akademiker. Praktiska kunskaper är lika värdefulla som teoretiska, avslutar Adolfsson.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

 

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser