Annons

Sveriges flaggskepp passerar utanför Landskrona

Vid ett par tillfälle i sommar har Ostindienfararen Götheborg passerat genom Öresund.
På söndagskvällen släppte Götheborg förtöjningarna från kajen i Ystad, vilket var sista hamnen på sommarens Baltic Sea Tour. Strax efter lunchtid imorgon passerar hon Ven och förhoppningsvis är skeppet då synlig från Landskronas stränder. Klockan 15 är det meningen att Götheborg ska angöra Helsingörskajen i Helsingborg för ett sponsorarrangemang.

Under sommarens turné har Götheborg besökt 15 hamnar och i runda svängar har 140 000 besökare gått ombord. Ostindienfararen Götheborg är en kopia av ett liknande fartyg med samma namn som på sin tredje Kinaresa sjönk i Göteborgs skärgård 1745.

Annons
 

Innan det väntar en välförtjänad vintervila i hemmahamnen kommer allmänheten att ha möjlighet att gå ombord på skeppet i Göteborg under helgerna den 13-14 september och 20-21 september.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser