Annons

Randig internationell utblick

BoIS-fostrade Jonas Olsson lämnade i helgen holländska NEC Nijmegen för Premier League-nykomlingen West Bromwich Albion. Jonas Olsson blir därmed den första landskronabon någonsin i den engelska ligan. (Andreas Jakobsson räknar vi till Svalövs kommun)
Jonas Olsson har tidigare sagt till Landskrona Direkt att drömligan är just Premier League. 

Hoppas på en chans i blågult
Han missade med en hårsmån att komma med i sommarens EM-trupp men hoppas nu att flytten över kanalen ska öppna även den dörren.
Målet är att ta en plats i startelvan och sedan vill jag slå mig in i landslaget. Förhoppningsvis så är man kanske lite mer med i diskussionen när man spelar i den engelska ligan, sa Jonas Olsson till eurosport.se i helgen.

Annons
 

2 miljoner till BoIS
West Bromwich, som för övrigt spelar i svartvitrandiga tröjor, betalar 800.000 pund, drygt 9,3 miljoner kronor, för Jonas Olsson. En summa som kan stiga med ytterligare 360.000 pund, drygt 4,2 miljoner kronor, efter ett visst antal spelade matcher.
Här kan BoIS gnugga händerna då klubben enligt tidigare kontrakt har rätt till 15 procent av övergångssumman, i runda svängar lär detta bli 2 miljoner kronor.

Jonas Olssons kontrakt med West Bromwich är tvåårigt med option på ytterligare ett år.

Rasmus i startelvan
I övrigt noterar vi på den lokalt-internationella fotbollsscenen…
…att Johnny Lundbergs FC Nordsjælland knep årets första seger när man på bortplan besegrade AGF med 3-0. Johnny spelade hela matchen.

… att i ett för dagen helblått Ajax fanns Rasmus Lindgren med i startelvan för Amsterdamklubben som enda icke landslagsman när laget i premiären bortaföll med 2-1 mot Willem II.

…att Alexander Farnerud missade det 52:a derbyt mellan Bröndby och FCK.  I bortamötet mot AGF härom veckan drog Alex på sig ”landskronaskadan”, det vill säga en sträckning i baksidan av låret. Alex kunde dock glädja sig åt att lagkamraterna något turligt kunde vinna söndagens derby mot FCK med 1-0.

…att lilla BoIS i Norge, det vill säga Stabaek fick respass ur UEFA-cupen förra veckan sedan franska Rennes lyckats vända på steken. Ikväll möter serieledarna Stabaek Lilleström på bortaplan och i Landskrona håller vi naturligtvis tummarna för Pontus Farnerud, Johan Andersson, Daniel Nannskog och Janne Jönsson. Tidigare BoIS:aren Pontus Segerström är som bekant korsbandsskadad. 

… att det till helgen vankas VM-kval och att Daniel Stålhammar är fjärdedomare i matchen Israel-Schweiz i kvalgrupp 2. På linjen går Fredrik Nilsson från Svalöv.

… att Sonny Johansson-tränade BK Landora efter 17 raka nederlag tog årets första seger i helgen  sedan man på bortplan besegrat Marieholm med 3-1.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser