Annons

Profiler spelar in Landskronaskiva

På fredagen presenterade musikerna Dennis Westerberg och Lena Bergkvist ett projekt som de jobbat med under ett och ett halvt år. Arbetsnamnet är ”Det svänger om Landskrona”. Lagom till jul kommer en skiva att släppas. På denna finns låtar som uteslutande handlar om Landskrona och vinkeln är positiv. Dessutom är det olika artister som spelar låtarna som uteslutande är nyskrivna – nästan.
– Det finns en låt som är med som har några år på nacken, säger Dennis Westerberg.
Det är Siw Malmkvists klassiker ”Ingenting går upp mot Gamla Skåne” som kommer att vara ett av spåren. Men det speciella är att den kommer att spelas i reggaetakt, fortsätter Westerberg och spelar upp musikspåret, dock utan sång.

Idén kom efter att de båda musikerna tyckte att Landskrona fick för många törnar i media.
– Landskrona fick ett oförtjänt dåligt ryckte. Vi började då spåna på olika idéer. I och med att vi är musiker så kändes det naturligt att satsa på detta. Det är effektivt att låta musiken tala, att få det att ljuda och svänga om staden.

Annons
 

Under sommaren har flera Landskrona-profiler varit i studion och spelat in nyskrivna och positiva låtar, som ska läggas på cd:n. En del av artisterna som är med på skivan är fortfarande en hemlighet. Några som är med är Anki Nilsson, Jörgen Pettersson med band, Teuta Shabani, Johan Ösberg, Martin Nilsson, Domnivet, Mini-Chorus och författaren Jonas Berg.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser