Annons

Folkfest i Wrangelska parken

Landskrona har sin karneval, Landskronadag, kulturnatt, spöknatt och andra aktivitetsdagar. Nu har den en ny. Det är Unga Röster som tagit initiativet till en folkfest som hålls i Wrangelska Parken i morgon, lördag.
– Vi vill försöka locka folk från alla kulturer och i alla åldrar till parken, säger projektledare Jenni Rantala.

Uppträder i Wrangelska Parken gör Katzenjammers, Sture Alléns dansorkester, The Bristles, Mobster, Özgur Kibar och många fler.
– Det är ett stort evenemang. Sammanlagt så jobbar cirka 200 personer för att få allt att fungera.

Annons
 

Olika föreningar, organisationer och eldsjälar kommer att medverka med workshops och information. På Skolallén kommer det att vara loppmarknad och Öppet Dammhag kommer att ställa ut längs med Regeringsgatan. I Dammhagsparken finns även BoIS i Centrum.
– Det är massor av föreningar som visar upp sig. En är West Wind Boule som kommer att spela på grusgångarna i parken. En annan förening som visar upp sig är brukshundsklubben som har uppvisning i agility och freestyle, säger Rantala.

Parken kommer att fyllas med tält och stånd där man kan få information aom andra föreningar, äta mat, dricka kaffe, se film, måla och mycket annat. Bland annat så kommer det att finnas ett så kallat fördomstält.
– Det blir en utmaning för Landskronaborna. Här får man reda på vad man egentligen har för fördomar.

Även institutioner som polisen, brandkåren, Svenska Kyrkan och många fler är med och visar upp sig.
Allt börjar i Wrangelska parken klockan 12.00 och håller på till cirka 22.00. Allt om Folkfesten hittar du på www.ungaroster.se under rubriken aktuellt.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser