Annons

Nilsson strax bakom Karonen

Under den inledande tävlingsdagen vid Rodd-SM på Magelungen i Farsta kom Landskrona Roddklubbs Olof Nilsson på femte plats. SM inleddes på fredagen i nästan perfekta roddförhållanden med mulet väder och lite vind. Enligt det nya SM-konceptet där SM och JSM körs samtidigt över tre dagar ägnades fösta dagen åt lopp med singelsculler och tvåa utan styrman.

Strax bakom OS-hjälten
Herrseniorerna hade 13 startande. I försöksloppet kom Olof Nilsson tvåa efter OS-sexan Lassi Karonen och tog sig därmed till semifinal. I semin räckte det med en tredjeplats för att komma till A-final och detta grejade Olof. I finalen blev det tuffare motstånd och Landskronaroddaren låg sist efter 1500 m. Men på den sista femhundringen lade Olof Nilsson in en spurt och kunde strax före mållinjen passera Marcus Palm från Jönköping. Lassi Karonen, Brudpiga, segrade överlägset med Mikael Nilsson, Götebog, på andra plats och Pontus Gustafsson, Höganäs, på tredje plats.

Olof Nilssons och Pontus Gustavsson satsning på fyra utan styrman tillsammans med två Falkenbergsroddare har legat på is under sommaren detta då Pontus haft siktet inställt på deltagande i U23 VM i tvåa utan.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

 

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser