Annons

Landskamp i tyngdlyftning

På lördag arrangerar Landskrona Atletklubb ytterligare en stortävling i tyngdlyftning i Landskrona Idrottshall i samarbete med Svenska Tyngdlyftningsförbundet och Landskrona Kommun.
Sverige möter Norge och England i en trenationslandskamp.
 – Varje land ställer upp med åtta lyftare var, två ungdomar, två juniorer, två herrseniorer och två damer, meddelar Patrik Helgesson från LAK.

Utifrån vad lyftaren väger och hur mycket de lyfter räknas en poängsumma fram för varje lyftare. Varje lyftares poäng räknas sedan samman för laget.

Junioren Ragnar Öhman från Trelleborg är det enda skånska inslaget i det svenska landslaget. Bland domarna återfinns dock Patrik Helgesson från Landskrona som dessutom tipsar om att Norges fanbärare i OS, Ruth Kasirye kommer att vara en av de tävlande.
– Även den karismatiska unga norska lyfterskan Anja Evelin Jordalen som alltid är sevärd kommer också, avslutar han.

Landskampen invigs 12.30 och tävlingen startar 13.00 och håller på i cirka tre timmar.
 
Idrottshallen populär
Landskampen på lördag är det tredje arrangemanget tillsammans med Svenska Tyngdlyftningsförbundet på lika många år i Landskrona. 2006 arrangerades Ungdoms EM och ifjol avverkades de Nordiska mästerskapen för ungdomar och juniorer i idrottshallen.

Redan nu är förberedelserna inför nästa stora arrangemang, junior EM 2009 i Landskrona, i full gång. Till denna tävling, som avgörs under drygt en sommarvecka, kommer cirka 250 tävlande och 100-150 ledare och domare från hela Europa.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser