Annons

Helge ”Pelle” Engdahl har gått bort

En av Landskronas stora profiler, Helge ”Pelle” Engdahl har gått bort. Det var tisdagen den 29 juli som han lämnade jordelivet i sitt hem efter en tids sjukdom. Begravningen äger rum idag, fredag.

Få är de som gjort så mycket för stadens idrottsliv som Pelle. Den förening som han sammanknippats med de sista årtionden var Landskrona Sportklubb, LSK.
Föreningens styrelseledamot och före detta spelare och tränare Mikael ”Lillen” Persson har skrivit några minnesord som väl beskriver Helge ”Pelle” Engdahls gärning.

Annons
 

Till minne av Helge ”Pelle” Engdahl

Helge ”Pelle” Engdahl har i dagarna lämnat oss alla och en stor Landskronitisk idrottsprofil har därmed efterlämnat ett stort tomrum.
Helge som föddes 1921 har under större delen av sitt långa liv vigt åt att följa och utveckla fotbollen i Landskrona. Helge som från början var bagare till yrket kom att ägna sig alltmer åt att engagera sig i fotbollen och efter andra världskriget var han med om att utveckla och organisera korpfotbollen i Landskrona.
1965 började han sedan som ungdomsledare i Landskrona BoIS för att sedan bli ordförande i deras ungdomssektion. 1972 slutade Helge som bagare och blev sedan anställd på Landskrona BoIS kansli där han stannade till sin pension 1985.
Efter pensionen fortsatte Helge med att ta uppdrag ifrån både Skåneboll och Landskrona BoIS där han var med och organiserade inomhusturneringar en bit in på 2000-talet.

1986 började Helge engagera sig i Landskrona sportklubb (LSK) där han hade uppdraget att vara kanslist och kassör. Helge Engdahl kom även att 2002 hedras med att tilldelas ledarkannan från Landskrona Idrottsföreningar Samorganisation (LISA).

Vi alla som varit engagerade under de åren Landskrona sportklubb existerade har mycket att tacka Helge för, då han engagemang och stora arbete har sett till att klubben varit välmående och en central mötesplats för alla.
I dagens tidevarv då  individualismen dessvärre står högst på agendan har en sann idealist sett sin sista fotbollsmatch.

Farväl Pelle

Mikael Persson
styrelsemedlem i Landskrona Sportklubb/Karlslunds BK

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser