Annons

Stanley Cup-vinnare gästade Lejonet – Elitseriespelare kommer till helgen Andreas Lilja, till vardags hockeyproffs i NHL, tränade med Lejonet på torsdagen.

På torsdagen var det celebert besök i Landskrona Ishall. Det var Detroit Redwings Stanley Cup-vinnare Andreas Lilja som var på besök i hallen som han fostrats i en gång i tiden.
– Jag började lira hockey i Rydebäck men spelade i Lejonet från det att jag var åtta till sexton år. Sen bar det iväg till Malmö IF innan jag blev proffs i NHL, säger Lilja medan han skriver autografer till massor av ungdomar.

Först körde han ett pass med Lejonets U13-lag och efter spolning av isen intog den yngsta i klubben isen.
– Det här är jätteroligt. Det ingår i och för sig i vårt jobb att vara ute men jag hade gjort det här ändå. Jag kan hålla på hur mycket som helst, säger stjärnan och skrattar.

Annons
 

Andreas Lilja bor för närvarande i Helsingborg och ska vara hemma en månad till.
– Sedan börjar allvaret. Campen börjar den 19 september och den ligger fyra timmar utanför Detroit och där är vi till säsongen börjar i mitten av oktober.

Den som sett till Att Lilja kom på besök var Ola Påhlsson, en av de ungdomsansvariga i Lejonet.
– Det är kul när spelare som Andreas ställer upp. Det är värt mycket för grabbarna, säger Ola och lovar att det blir fler celebra besök.
– Faktiskt så kommer Röglelirarna Mikael Gath och Mattias Sjögren hit och drillar ett gäng på söndag förmiddag. Lilja har kört med de äldsta och de yngsta idag och Gath och Sjögren ar hand om mellangrupperna på söndag. Det ska bli riktigt kul, avslutar Ola Påhlsson.


Hur många autografer Andreas Lilja fick skriva på torsdagen var det ingen som kunde hålla reda på.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser