Annons

Landskronakillar till USA för att plugga och spela fotboll Pontus Werner och Joakim Gernersson flyttar till USA för att plugga och spela fotboll

På måndag bär det iväg för Pontus Werner och Joakim Gernersson. De båda Landskronasönerna sätter sig då på planet till New York för att prova lyckan ”over there”.
Joakim har fyllt 20 tidigare i år och senare i höst fyller Pontus det samma. Meningen är att de ska dkombinera studier med fotbollsspel.
– Vi gör som Beckham. Vi åker över för att visa att fotboll ska spelas med fötterna och inte händerna, säger Pontus Werner och skrattar.

Om allt går som killarna vill så stannar de i metropolen i fyra år.
– Vi kommer att studera på Saint Francis College och det är även i deras skollag som vi kommer att spela fotboll, säger Pontus och fortsätter. ”Det fösta året studerar vi engelska innan vi bestämmer oss för vad exakt vi vill läsa.

Annons
 

De båda svenskarna kommer att dela lägenhet med en kille från Brasilien som kommer att gå i samma skola och spela fotboll.
– Vi bor i Brooklyn och killen från Brasilien heter Edson. Mer än det vet vi inte. Ett riktigt äventyr blir det dock.

Pontus lovar också att hålla kontakten med hemlandet.
– Det kommer vi att göra. Vi hör av oss när vi är där och jag kommer även att starta en blogg på nätet där jag kommer att skriva lite om vad som händer och sker, avslutar Pontus.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser