Annons

Hockey- och pingisspelare tränar kampsort Smidighet är något som utövare av taekwondo, hockey och bordtennis har gemensamt.

Olika vintersportklubbar har valt en annorlunda typ av sommarträning i Landskrona. Det är Lejonet Hockey samt ett par bordtennisklubbar som under en period tränat, och foertfarande tränar, kampsporten Taekwondo.
– Lejonets a-lag har kört fyra pass försäsongsträning och har några kvar. De var så nöjda att nu även ungdomssektionen ska träna pass hos oss, säger Johan Berg på Landskrona Taekwondo Akademi.
– Vi kör kombinerade pass av styrka, kondition och smidighet. Det är bra för hockeyspelarna att få prova alternativ träning.

Förutom detta så har även ett gäng bordtennisspelare tränat Taekwondo. – Det är några i BTK Scania plus ett flertal spelare från Kågeröd BTK som har ett gemensamt läger här och det går perfekt, säger Johan Berg.
– Det är en fantastiskt bra träning. Både för fysiken och rörelsen. En pingisspelare måste vara smidig och det är något som vi har gemensamt med de som utövar Taekwondo, säger Jonas Nilsson för Kågeröd BTK.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser