Annons

Express-SM till Julita – Tjuvstarter dyrbara

Fjärde dagens avslutande två Nordic Week-seglingar i Borstahusen ledde till omkastning i toppen. Jonny Karlsson, SHB, Julita, som legat på tredje plats sedan andra seglingen höll sig på rätt sida om startlinjen och gick upp i topp.
Tjuvstartade och diskade blev däremot 13 båtar i näst sista seglingen. Bland dessa den säkre ledaren Martin Fridh, BSLM, Bjärred, som därmed hamnade på tredje plats. Tvåa blev Jonas Berntsson, STS, Stenungssund, en plats han höll de tre sista dagarna.

Hela Nordic Week-veckan har gynnats av härligt väder med i stort sett stadiga vindar. Sista dagen bjöd på vind från väst på runt 6 msek. Även sista dagen blev fri från protester och både deltagare och domare var nöjda med arrangemangen.

Annons
 

EM nästa år
Samma vecka nästa år seglas EM för Laser på Nordic Week. Då väntas 300 jollar till Borstahusen.

Slutesultat efter 10 seglingar:

Express svenskt mästerskap:
1) Jonny Karlsson, SHB, Julita, 41 poäng,
2) Jonas Berntsson, STSS Stenungssund, 49,
3) Martin Fridh, BSLM, Bjärred, 53 poäng,
4) Olof Björland, KKKK, Kungsbacka, 54,
5) Bengt Jannsen, WSSW, Västervik, 55.

Kompletta resultat och mer information: www.nordicweek.se

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser