Annons

Wormo till semifinal efter sjukt bra spel

Det har återigen varit en helg i fotbollens tecken för killarna i IK Wormos P13-lag. Laget tog sig för andra året i rad till semifinal i Eskilscupen i Helsingborg, en av landets största fotbollsturneringar med 11 000 spelare på plats och med över 1800 matcher avverkade under tre dagar.

När vi andra fortfarande låg och mornade oss eller i bästa fall hämtade morgontidningen var Mats Andersson och kompani i IK Wormos i gång och eldade upp sig inför den tidiga åttondelsfinalen mot serierivalerna Högaborg.
– Vi fick en perfekt tändning i laget. Senast vi mötte Högaborg så förlorade vi och sånt kan sitta kvar men inte idag. Killarna spelade en sjukt bra fotboll, säger Mats Andersson med en stor portion stolthet i rösten efter dagens första 3-1 match.

Vid lunchtid väntade Sjömarkens IF, ett lag med storväxta killar som besegrat Örgryte med 5-0 i sin åttondelsfinal.
– Två av killarna var lika långa om jag är, säger Mats Andersson vars killar hamnade i underläge mot de långbollande boråsarna.
– Men vi spelade den bästa fotbollen och det gav resultat, konstaterade han efter dagens andra 3-1 match.

3-1 skulle det även bli i semifinalen men denna gång med LB07:s siffror först.
Exans blå eleganter gav skäl för sitt smeknamn. Wormo försökte lira fotboll medan malmöiterna mest slog långbollar på sin hypersnabbe forward.
Med ett tidigt och ett sent mål i andra halvlek kunde LB07 ta sig till finalen.
– Jag tycker dock att vi repar mod och när vi reducerar till 2-1 fem minuter från slutet, så finns det bara en växel, full fart framåt. Detta utnyttjar LB07 i slutminuten. Det är inget att säga om det, avslutar Mats Andersson som trots allt är både stolt och glad åt sina killars prestation.

Till semifinal tog sig även Häljarps IF:s duktiga P10-lag medan Wormos elvaåringar åkte ut i kvartsfinalen. I tolvårsklassen fick Glumslöv respass i åttondelsfinalen medan Landskrona BoIS åkte ut i kvalspelet. BK Landoras 15-åringar tog sig vidare från gruppspelet men föll även de i kvalspelet

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser