Annons

Heta viljor på SM för Express

Det var många som tjuvstartade på torsdagens två första SM-seglingar för Express. Seglingsledningen hissade svart flagg inför omstart, som innebär att den som tjuvstartar blir diskvalificerad. Det drabbade bland andra ledaren efter första dagens seglingar Jonas Berntsson, STS, och ännu värre gårdagens tvåa Henrik Edman, MSS, som blev diskvalificerad i två race och rasade till 16 plats.

Efter alla tjuvstarter valde seglingsledningen att hissa svart flagg direkt inför start av tredje race och då lyckades alla hålla sig på rätt sida om startlinjen. Och då visade Henrik Edman sin klass genom en andraplats. Regerande svenske mästaren Arne K. Larssen, SS Kaparen, som blev diskad i ett race i går seglade upp sig från 26 till 15 plats.

Annons
 

Seglingarna gick under idealiska förhållanden med stabila, sydliga vindar omkring 5-6 m/sek. Strömmen var knappt en knop. I Yngling-klassen blev det skifte i toppen. Klassens Grand Old Man, Jørgen Ring, KDY, vann två race och blev tvåa i det tredje. Därmed passerade han sin tuffaste motståndare Mattias Dahlström, HYC.

Nordic Week fortsätter till och med lördag.

Resultat efter andra dagens seglingar:
Express svenskt mästerskap: 1) Martin Fridh, BSLM, Bjärred, 18 poäng, 2) Jonas Berntsson, STSS Stenungssund, 18, 3) Jonny Karlsson, SHB, Julita, 20, 4) Bengt Jannsen, WSSW, Västervik, 22, 5) Anders Vadman, BKSS, Göteborg, 23.

Yngling nordiskt mästerskap: 1) Jørgen Ring, KDY, 6, 2) Mathias Dahlström, RHSS, 10, 3) Trine Larsen, KDY, 12.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser