Annons

”Ett allvarligt fall” på scen i Slottsparken

På lördag klockan 15 är det premiär för Börje Anterots föreställning ”Ett allvarligt fall” på Slottscaféet i Landskrona. Bakom framförandet står den nystartade teatergruppen Teaterakuten, bestående av ett gäng gamla teaterrävar.
– Teaterakuten är till för privatpersoner, föreningar, företag och annat. Ring, så spelar vi, säger Tea Kemppainen.

I föreställningen ”Ett allvarligt fall” har publiken att se fram emot en underhållande show med teater och musik.
– Det handlar om ett gäng förvirrade damer på ett pensionat, säger Bosse Johansson och fortsätter:
– Berättelsen börjar med att Gerda Granberg med assistans ska bära ner den nakne avlidne Carl-Philip. För att utreda mordet tillsätts kommissarie Övergren…
– Som gärna tar till flaskan emellanåt, fyller Linda Vaher i, som spelar Kommissarie Övergren.
Under tiden som mordet på Carl-Philip utreds visar det sig att den avlidne Carl-Philip idkar samvaro med alla damer runt omkring.

Könsrollerna kan till en början vara svåra för publiken att greppa. Kvinnorna intar nämligen bokstavligt talat mansroller och männen intar kvinnoroller.
– Vi känner att det blir mer fars över det. Det är kul att spela en kvinnoroll, säger Bosse Johansson som spelar Beda Hjälm och fortsätter med att förklara varför könsrollerna är ombytta.
– Vi hade inte så många kvinnor, så kvinnorna fick spela män och tvärtom. Det är lite henom det, över henne här bredvid, säger Bosse och pekar på Linda Vaher som står sidan om iklädd rollen som den manlige kommissarie Övergren.

Att spela en mansroll är inget nytt för Linda Vaher.
– Det är en utmaning att spela en mansroll. Att hitta figuren och rösten. När jag spelade Molière på slottet visste de inte att jag var kvinna, berättar hon och åsyftar sin tidigare roll som den franske konstnären.

Ett allvarligt fall vänder sig kanske främst till pensionärer men underhållning känner inte ålderns begränsningar.
– Vi vänder oss till pensionärer, men alla kan ha roligt av att se föreställningen, poängterar Linda Vaher.

Musik till farsen framförs av en tvåmansorkester bestående av Claes Johnsson på gitarr och Tord Eklund på dragspel och keyboard. Under Landskrona Direkts närvaro på repetitionen övar teatergruppen på Sten och Stanleys gamla slagdänga ”Margareta”.
– Det blir låtar som publiken känner igen, intygar Bosse Johansson.
– Penionärsvisan av Tore Skogman kommer att framföras och sångtexten kommer att finnas utdelad i programmet tillika sånghäftet så att publiken kan sjunga med.

Föreställningen är gratis och öppen för alla.
– Alla som vill kan komma ner och titta. Det är gratis, men man får gärna bidra frivilligt till teatergruppen om man vill. Vi kommer troligen ha en hink eller en hatt där man kan lägga lite pengar, avslutar Linda Vaher.

Ett allvarligt fall kommer att visas totalt fyra gånger, dels på lördag och söndag samt nästkommande lördag och söndag samtliga gånger klockan 15.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser