Annons

SM för Express fick fin start – Nordic Week, dag 5

När svenska mästerskapen för Express startade på onsdagen var det inte bara sol utan också härliga sydliga vindar på runt 6 msek. 36 båtar kom till start och gjorde två seglingar med de bästa förhållanden.

Efter två fina race leder Jonas Berntsson, STSS Stenungssund, följd av Henrik Edman, MSS, Malmö. Sämre gick det för regerande mästaren Arne K. Larssen, SS Kaparen, Onsala som började med en 19 placering följt av tjuvstart i andra racet och det hjälpte föga att han gick i mål på andra plats eftersom det blev diskvalifikation.

Annons
 

Samtidigt seglade Yngling-klassen nordiskt mästerskap och här leder förhandsfavoriterna med Mathias Dahlström, RHSS, Helsingborg på första plats och ständige rivalen Jørgen Ring, KDY, Köpenhamn, på andra plats.

Nordic Week fortsätter till och med lördag.

Resultat efter första dagens seglingar:
Express svenskt mästerskap: 1) Jonas Berntsson, STSS Stenungssund, 6 poäng, 2) Henrik Edman, MSS, 10, 3) Jonny Karlsson, SHB, Julita, 10.

Yngling nordiskt mästerskap: 1) Mathias Dahlström, RHSS, 6, 2) Jørgen Ring, KDY, 7, 3) Trine Larsen, KDY, 8.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser