Annons

Mikael Dahlgren klar för GAIS

Gruset i BoIS-maskineriet kvarstår. Det står klart sedan Qviding igår lyckades vinna returmötet på Landskrona IP med 2-1 och därmed tog sin första bortaseger för säsongen. Idag står det också klart att laget förlorar Mikael Dahlgren till nästa säsong. Ny klubbadress blir allsvenska GAIS.
I eftermiddags skrev Mikael Dahlgren på för göteborgsklubben.
Mikael blir klar för sin nya klubb den 1 januari och går därmed som så kallad Bosman. Det betyder att BoIS inte får en krona betalt när backkämpen nu byter klubb.
– Sådana är spelreglerna för fotbollen idag. Det är något vi lärt oss leva med och något supportrarna får vänja sig vid, säger Mats Aronsson sportchef för Landskrona BoIS. BoIS har på liknande sett gjort klart med Ängelholms ytterback Max Mölder till nästa säsong.

Mickael Dahlgren spelar alltså höstsäongen ut i BoIS.
– Vi lyckönskar naturligtvis Micke till spel i allsvenskan. Han hade en önskan om att spela allsvensk fotboll till nästa år och det är något som vi inte kan garantera med BoIS. Detta är ytterligare ett bevis på att spelare fostrade i Landskrona håller hög klass och är intressanta för klubbar i högre sammanhang.

Annons
 

På torsdag stänger det svenska transferfönstret och Mats Aronsson har bråda dagar. Idag är det meningen att han han ska prata med representanter för malmöklubben Mabi, där han hoppas kunna få loss yttermittfältaren Martin Ingelsson.
Det är därför vi för samtal.  Jag hoppas vi ska kunna nå en överenskommelse, sa Mats Aronsson till Landskrona Direkt efter gårdagens match.

Efter matchen mot Qviding gjorde Mats Aronsson klart att han hyste en vis oro för att tappa spelare innan transferfönstret stänger på torsdag. Nu blev det klart att Micke går efter säsongen. Robin Wikman är en annan spelare vars kontrakt löper ut efter säsongen.
För egen del har jag definitivt inga tankar på något annat än att spela i BoIS. Silly season är överhuvudtaget inget jag går och funderar på, säger Robin Wikman till Landskrona Direkt.

Mer om gårdagens match kan du läsa på BoIS hemsida >>>

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser