Annons

Från IP till Vitryssland

Idrotten tar utövarna, ledarna och funtionärna till de mest märkliga platser.
Kommande vecka reser ”proffsaktuella” FIFA-domaren Daniel Stålhammar från Landskrona till Vitryssland för fjärde gången.
– Denna gången ska jag döma returmötet i UEFA-cupen mellan FC Gomel- Legia Warszawa, säger Daniel Stålhammar till Landskrona Direkt.

Med sig som assisterande får han bland annat Fredrik Nilsson från Svalöv medan Landskronas mest rutinerade linjevaktare, Magnus Sjöblom, får följa Alexander Farneruds försök att göra mål på Färöarna när hans Bröndby borta möter B36 Tórshavn på torsdag.

Annons
 

Mål mot Juve
Sitt första mål gjorde förövrigt Alex i den gula Bröndby-tröjan i onsdags då man på hemmaplan föll i en träningsmatch mot Juventus med 2-1. Tio minuter in i andra halvlek vid ställningen 2-0 fick danskarna en straff och fram stegade landskronapågen.
–  Det var egentligen inte avtalat att det var jag som skulle slå straffen men jag hade en bra känsla och ingen protesterade när jag tog bollen, så det var bara att slå in den, säger Alexander Farnerud till klubbens hemsida.

Landskrona-Monaco-Lissabon-Bekkestua
För tio år sedan lämnade Pontus Farnerud Landskrona BoIS för Monaco. Där blev han ganska omgående fransk mästare och var klubben trogen under sex år. Flytten gick sen till Strasbourg där han bland annat kom att dela lägenhet med lillbrorsan Alex under en kortare period. Det två senaste åren har han fört en tynade tillvaro i Portugal då han fått lite speltid Sporting Lissabon. Klubben var därför i sommar villig att släppa sin dyre svensk mot att någon annan klubb var beredd att överta kontraktet. ”Lilla BoIS”, det vill säga Stabaek i Bekkestua utanför Oslo höll sig omgående framme och i veckan kunde man göra klippet framför näsan på AIK.  De regerande norska mästarna tränas som bekant av Janne Jönsson och i laget återfinns en trio gamla BoISare i form av Pontus Segerström, Daniel Nannskog och Johan Andersson.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser