Annons

Det händer i helgen

Vi noterar att venbon och konstnärinnan Monika Nordengren tillsammans med sin lillebror Jonas har vernissage på Borgstugan, Trollenäs slott nu på lördag mellan kl 11 och 17. Utställningen pågår  fram till den  20/8 och har öppet tisdag-söndag kl 11-17. Kan vara värt en liten bilutflykt.

Cruising
Helgen går annars i det lite äldre bilarnas tecken. I kväll inleds nämligen Thulinträffen med en cruising i Landskronas centrum med start kl 18.00 på Skeppsbrokajen.

Annons
 

På lördag klockan 10 öppnas portarna in på Citadellet så att allmänheten kan njuta av alla läckra och välputsade fordon på lite närmre håll. Thulinträffen bjuder dessutom klubbpresentationer, guidad visning av Citadellet, underhållning av Cabaré Mix, flyg- och modellbåtsvisninig, och rent av guidad visning av koloniträdgårdarna. Dessutom charmparad med tidstypisk uppklädda fordonsekipage. Stor traktorutställning med bland annat ett stort antal John Deer traktorer samt utställning av campingveteraner och deras Thulincamp.

Sista chansen
Väl på Citadellet bör man även passa på att slinka in om Konsthallen. Utställningen Vänskap och Ljus med grafik av konstnärerna Mahnaz Passikhani, Lasse Brander, Inger Skoog, Karin Anker och Hans Verduijn avslutas nämligen på söndag.

För er som fördrar stranden i högsommarvärmen eller har vägarna förbi seglingarna under Nordic Week och för alla er andra:
Glöm för allt i världen inte att det i helgen också är sista chansen att beskåda Carl Fredrik Reuterswärds eminenta utställning i Pumphusets konsthall. Söndag sista dagen även här, hälsar kulturredaktionen.

Segling & Seglaren
Bra drag och fulla segel blir det även i Borstahusen där Nordic Week startar på lördag. Läs mer om Nordic Week här >>>

Från seglingar går tankarna osökt till Seglaren.
På lördag gästar åter Johan Östberg etablissemanget under vattentornet.
Jag har med mig Helana Rask och  Emil Sigfridsson. Vi tänkte köra en liten annorlunda kväll där publiken får bestämma låtvalet. En salig blandning cover och eget lär det väl bli. Spontant och gött, med andra ord, säger Johan Östberg som även kommer att framföra ”Western Wind”.
– Det är en hyllning till Landskrona och handlar delvis om Poul och alla andra smultronställen som finns i vår stad. Jag körde den med bandet senast men då missade Poul den, så vi får göra den igen.

Fredag.
18.00 – Thulinträffen crusiar genom centrum
20.00 – Spink på Strand
21.00 – Beatstones på Borstahusens Hamnkrog

Lördag
10.00  – Öppnar Thulinträffen på Citadellet
19.00 – Johan Östberg, Helena Rask och Emil Sigfridsson på Seglarpaviljongen
21.00 – Lone Sharks på Borstahusens Hamnkrog

Söndag

18.00 – Trio Verona i  Borstahusens kapell

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser