Annons

Hur mystiskt och exotiskt är Landskrona?
Synnerligen verkar det som – för tillsammans med Köpenhamn och Helsingfors och någar andra platser i Skåne ligger stan bra till för kommande Bollywood produktioner. I går gästades Köpenhamn och i helgen var det indiska filmbolaget Vishesh Film och rekognoserade möjliga filmmiljöer i Skåne. Bland annat då i Landskrona men även i Lund, Malmö och på Österlen.
– Man är bland annat på jakt efter en plats med en bro samt lite stadsmiljöer, säger man på Öresunds Filmkommissions kontor i Köpenhamn till Landskrona Direkt.
– Det är ett par olika projekt som är på gång och Öresundsregionen kan vara aktuellt som inspelningsplats.

Om allt faller på plats kan inspelning komma att ske redan i augusti men vilka miljöer som kan vara aktuella i Landskrona har Direkten inte lyckats utröna. På kommunen och LandskronaPlus är man ovetande om planerna. Enligt Sydsvenskan har Vishesh Films kommande produktion en budget på 50 miljoner. Det vill säga ungefär dubbelt så stor som en normal svensk filmproduktion. Enligt tidningen ska filmen handla om en indisk musiknörd som bor utomlands och drömmer om att bli popstjärna. Halva filmen görs i Indien och andra halvan…, ja det återstår och se.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser