Annons

Upplev staden från häst och vagn

Med Sommarkortet för 450 kronor får du 50 resor i Skåne under sommaren med tåg och buss. Något som blivit en succé för Skånetrafiken. För samma summa, det vill säga 450 kronor kan en familj på två vuxna och två barn under en timme låta sig guidas genom Landskrona på häst och vagn. ” En timmes långt äventyr”, kallar LandskronaPlus turerna som startar imorgon torsdag. Återstår och se om detta blir en succé.

Är ni inte helt fel ute med prissättningen, det handlar väl trots allt om att sälja Landskrona?
Det är vad verksamheten kostar. Vi har ingen erfarenhet av något liknande tidigare mer än att Ivan kör turister på Ven och där tar man ut dessa priser. Vi hoppas och tror att vi är rätt på det, säger Susann Eriksson, ansvarig för Besöksservice på LandskronaPlus.

Annons
 

Det är i  samarbete med Ivans Hästskjuts som LandskronaPlus nu erbjuder såväl landskronabor som besökare att upptäcka staden via häst och vagn.
Vi vill vara med att skapa trivsel och gemytlighet i Landskrona och det här sätter en trevlig prägel på staden att bara se och höra det ståtliga ekipaget sakta men säkert klappra fram på våra historiska och vackra gator, säger Susann Eriksson.
 
Turerna kommer att genomföras på torsdagar fram till och med vecka 33. Avgång sker från Rådhustorget klockan 13.30, 15.00, 16.30 samt 18.00 och turerna beräknas ta en timme.
Inför satsningen har LandskronaPlus tagit fram en särskild liten guidefolder som kort och koncist berättar för medresenärerna vad de får uppleva. Turen går via Sofia Albertina kyrka, till Citadellet och Citadellets koloniområde, förbi gamla kyrkans grund och tillbaka till Rådhustorget.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser