Annons

Från bloos till cykelpop

Det vore synd och skam att påstå att Dennis Westerberg och Lena Bergkvist ligger på latsidan. De båda särboende musikerna syntes senast på karnevalen i Bloosblasters och dagarna innan visade de utomhusbio i Teaterparken i föreningen Kulturlaboratoriet.
Ett tredje projekt i sommar är gladpopbandet Tandem som hade scendebut i tisdags förra veckan under Kul i juli i Helsingborg.
– Tandem är vi två plus band, säger Dennis Westerberg och skyndar sig att tillägga,
Även om det nu är glada tongångar så är det fortfarande ”riktig” musik vi gör. Färgstark rootsmusik med influenser av ska och reggae, toppat med ett skönt 60-talssound, skulle man kunna beskriva det som.

Lena och Denis är ett färgstarkt och livsbejakande kärlekspar, något som helt klart har smittat av på musikskapandet. Det låter onekligen sommarflirt om ”Knacka på hos dig” som är första låten som släppts på singel och på samlings-CD:n  ”En bit av Skåne”.
Det är inte helt fel att redan ligga på en skiva tillsammans med Peps, Timbuktu, Jill Johnson, Sanna Nielsen, Nisse Hellberg med flera. Det betyder att vårt bolag också tror på oss, säger Dennis Westerberg och ler stort.

Annons
 

I Tandem får Dennis Westerberg utlopp för en annan sida av sitt musikskapande.
– Jag är en bluesman men när kärleken träffar en med full kraft uppstår även andra toner och man går lite utanför mammas gata, säger han och strålar så där, som bara en lycklig man kan.

Lenas musikbakgrund  är mer mångfacetterad.
– Det har varit allt från klassiskt och dansband till jazz innan jag halkade in på bluesen, säger hon och tycker att det man nu skapar gemensamt är klockrent.
– Vi hoppas på en fullängds-cd i höst men hur det går får singeln och publiken avgöra.

I morgon spelar Tandem på Allsång i Skara och vem vet, vad och vem som sitter i publiken då.

Vill du lyssna på Tandems ”Knacka på hos dig” så kan du göra det på bandets MySpace sida – http://www.myspace.com/tandem60

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser