Annons

Bestulna ur safetyboxen

Den efterlängtade semestern till Bulgarien blev inte riktigt vad en familj från Landskrona hade förväntat sig. Ur safetyboxen på hotellrummet försvann hela reservresekassan motsvarande 3500 kronor.
Trots att det bara var min man som hade tillgång till koden som han själv tryckte in så försvann alla våra eurosedlar ur safteyboxen. Detta skedde sista dagen och vi gjorde inte upptäckten förr än vid hemkomsten. Pass, våra svenska och danska kronor fanns kvar liksom de bulgariska lev som vi hade över men alla våra Eurosedlar var norpade.

Liknande och snarlika scenarios är numera vardagsgöra för försäkringsbolag. Även bankerna känner till problemet. Forex har tidigare gått  ut med en varning till sina kunder där en sedel ur varje bunt tagits för att upptäckten ska försvåras. Rådet från banken är att man räknar sitt värde innan man låser boxen. Räkna även buntarna så du vet om du har blivit bestulen.

Annons
 

Vi vill uppmana till stor försiktighet. Enligt vårt försäkringsbolag var det mycket vanligt förekommande i just Bulgarien, avslutar den bestulna kvinnan.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser