Annons

Karneval och politik

Inför valet 2006 började de politiska partierna se knallegatan på karnevalsområdet som en mötesplats med väljarna. Infogade bland langostånd och t-shirtförsäljare har sedan dess folkpartiet, moderaterna, socialdemokraterna och sverigedemokraterna torgfört sin åsikter till festglada invånare Nu har även fackförbunden börjat synas i vimlet.
Vi måste ta tillbaka diskussionen. Det gör vi här och det gör vi på arbetsplatserna, säger Jonas Esbjörnsson som tillsammans med Kenth Hellqvist bemannar IF Metall Mellersta Skånes tält på Eriksgatan.

100 %  fri från rasism
Inför årets karneval har avdelningen tagit fram en t-shirt med texten, ”Har vaknat upp! Har fattat mod! Och är 100 %  fri från rasism”.
– Det är viktigt att vi tar diskussion i just den frågan, säger Kenth Hellqvist och menar att organisation tidigare trätt tillbaka och att det nu är dags att bli mer aktiva.
– Detta är dagens klasskampsfråga och med ett ökat utanförskap blir det knappast bättre.

Annons
 

Cirka halv miljon löntagare har lämnat a-kassorna sedan regeringen 2007 införde ett nytt system med kraftigt höjda avgifter.
Tillsammans med försämringar i sjukförsäkringen ökar utanförskap och klyftorna ytterligare. Om detta talar vi gärna och kommer att kämpa för att få ändringar till stånd, avslutar Jonas Esbjörnsson.


Trots valårets minst dansanta inslag i karnevalståget, lyckades treklövern gå vinnande ur valet. Arkivbild.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser