Annons

Rolling Stones i Teaterparken 3/5-delar av Kulturlaboratoriet, Marie Öhgren, Dennis Westerberg och Lena Bergkvist.

På onsdag tjuvstartar karnevalen. I Slottsparken vankas det allsång och 400 hundra meter österut i Teaterparken visar Kulturlaboratoriet utomhusbio med Rolling Stones, live on stage, i filmen ”Shine a light.

– Vi älskar Landskrona och vill att det ska hända kul saker, säger Dennis Westerberg en av fem personer som ingår i föreningen  Kulturlaboratoriet som tagit initiativ till filmvisningen.
Mycket folk på stan som har kul innebär dessutom ett tryggare centrum, fyller Lena Bergkvist i.

– Vår slogan är ”Ha kul…för fan!” Vi tycker att uppmaningen speglar den småstadsmentalitet som råder här i stan.  I dess positiva mening. Ah, du, ha kul för fan. Man måste bidra själv för att det ska bli roligt,
tillägger Dennis Westerberg.

Annons
 

Lena och Dennis är särbos och tillika musikkollegor i banden Tandem och Bloosblasters. Till dessa musikrävar har man i Kulturlaboratoriet infogat filmfreaksen Marie Öhgren, Fredrik Svensson samt initiativtagare och ordföranden Jeanette Höljefors.
– Mixen, musik och film passar därför utmärkt. ”Shine a light” med Stones är klockren inför karnevalen. Den bör locka alla oavsett ålder och varför inte en och annan knalle, säger  Dennis Westerberg och ler stort.
Glöm  inte att packa picknick-korgen! påminner Marie Öhgren som kommer att slå på projektorn klockan 22.00.
– Vi finns dock på plats redan 20.30 och kränger popcorn och varm korv för glatta livet.

– Filmen är gratis och dessutom måste vi passa på att tacka Kulturförvaltningen som stöttat oss hela vägen, säger Lena Bergkvist.

Att visa film utomhus så här års, går det?
Det blir på en gigantisk filmduk och materialet är sådant att även om det inte hunnit bli mörkt ute så blir bilden bra, intygar Marie Öhgren.

Föreningen kommer i augusti visa ytterligare en film utomhus då man den 8/8, klockan 20:30 i Stadsparken visar  ”Hairspray” med John Travolta i en av rollerna.

Kulturlaboratoriet har tidigare haft ett par arrangemang. Bland annat visade man utomhusbio i Slottsparken ifjol men man var även delaktiga vid Landskronadagen.
– Sen hade vi ett litet jippo i samband med premiären av Spiderman, minns Marie Öhgren.

Föreningen ingår även som referensgrupp inför Landskronas 600-årsjubileum och som rådgivare åt Centrum/Öster-lyftet.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser