Annons

Varm sommar, spår Leherecke

Vi har just genomlidit en av de kallaste junimånaderna på 20 år.
Medeltemperaturen för månaden blev 14,4 grader, vilket är cirka en grad lägre än snittet under de senaste 20 åren, hälsar Hans Leherecke från sin privata väderstation i Glumslöv.

Blickar vi 20 år tillbaka så var 1991  kallast med 12.3 medan juni året därpå  var varmast med 18.5.

Annons
 

I juni i år föll 49 mm nederbörd under sammanlagt 14 dagar.
Varmaste dagen var den tredje juni med 27 grader och de kallaste nätterna inträffade bland annat mellan den 15-18 då temperaturen föll till nio grader. Bra eller dålig sommar, Hans Lehrecke är glad för att doppa tårna i sundet och detta sker med fördel i Ålabodarna.
– Badtemperaturen där var skönast den åttonde samt nionde med 20 grader i vattnet.

Fin sommar att vänta spår Leherecke
– Månaden startade med mycket fint väder och under tiden 4/5-8/6 hade vi bara två regndagar. Det brukar inte båda för en fin andra hälft av juni, om maj och början av månaden har vackert väder och så blev det också i år,
konstaterar Hans Lehrecke och siar lite om framtiden.
En omläggning av vädret till det bättre vid månadsskiftet juni/juli medför däremot ofta en vacker sommar och vi hoppas på att det blir så i år, säger han och blickar ut över de omliggande fälten.
Grödorna är just nu i ovanligt fin balans men det får inte bli en alltför lång torkperiod, då april och maj var ganska torra samt att det blåst ovanligt kraftigt vissa dagar under månadens andra hälft, säger Hans och avslutar med att önska alla läsare samt grödorna en fin sommar.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser




















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser