Annons

Sea Cloud II anlöpte åter Landskrona

Det praktfulla skeppet Sea Cloud II valde i går kväll att för tredje gången att anlöpa Landskrona Hamn. 117 meter långt, 17 meter brett och 5,4 meter i djupgående ligger hon nu vid kaj. I eftermiddag vid 16-tiden avgår hon igen. Även denna gång är passagerarna amerikaner på kryssning i Europa och Landskrona/Ven är det enda anlöpet på den svenska sidan av Öresund. På fartyget finns 85 passagerare, fyra representanter från arrangören Kalos samt 65 personer i besättningen. En delegation från destinationsbolaget LandskronaPlus tillsammans med Landskrona kommun mötte upp skeppet vid ankomsten på tisdagskvällen.
På onsdag kl. 15.00 finns bland andra Landskrona Musikkår på plats och representanter från LandskronaPlus och kommunen som då överlämnar flaggor, blommor och spettekaka.

Sea Cloud II beräknas lämna Landskrona Hamn på onsdag eftermiddag kl. 16.00 och kommer under natten att ankra upp utanför Bäckvikens hamn på Ven innan hon nästföljande dag fortsätter sin resa upp via Visby och Stockholm mot slutdestinationen St. Petersburg i Ryssland. Det kommer inte ges möjlighet för allmänheten att gå ombord på skeppet med hänsyn till säkerhetsföreskrifter och integritet och respekt gentemot passagerarna som befinner sig på privat semesterresa. Alla intresserade hälsas välkomna till Skeppsbrokajen för att njuta av musiken och det vackra skeppet på onsdag kl. 15.00.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser