Annons

Med 2013 i sikte

Har du något förslag på vad som bör ske under Landskronas 600-årsjubileum?
Skynda dig då att sammanfatta dina tankar och se till att de når LandskronaPlus innan månadens utgång.

Jubileumskommittén inför Landskronas 600-årsjubileum har träffat Thorsten Karlén, vd för LandskonaPlus, och beslut har tagits att Karlén ska presentera en strategi inför jubileet år 2013.
– Vi har 100 000 kronor till vårt förfogande. Pengarna går bland annat till att intervjua personer som har idéer och erfarenheter av jubileum eller andra stora evenemang, säger Thorsten Karlén.
– När strategin är klar så ska vi skaka fram en handlingsplan innan detaljarbetet tar vid.

Annons
 

Jubileum för Landskronaborna
Karlén uppmanar Landskronaborna att komma med förslag på vad de vill ska hända under året.
– Det är ett jubileum för Landskronaborna och därför vill vi att de ska vara med redan från början, säger Karlén.
– Därför har vi bland annat satt upp en brevlåda utanför LandskronaPlus (Turistbyrån) där folk kan lägga sina förslag. Det går också bra att maila till adressen 2013@landskrona.se eller slå en signal.

Faktum är att det redan kommit in en del förslag.
– Det är allt från korta kommentarer till ambitiösa förslag på fem, sex sidor med bilder och allt, säger Karlén och visar upp ett insänt förslag.
– Vi kommer att ta emot förslag till och med den siste juni i år.

Havet – ett av flera teman
Ambitionen är att det ska hända saker under jubileumsårets alla årstider. Karlén har även föreslagit att man ska ha olika teman för festligheterna. Vilka detta blir är ännu inte bestämt.
Vi har fem förslag på inriktningar eller teman just nu men det ska bantas ner till ett par, tre. Ett av jubileumsårets teman blir troligtvis Havet. Jag vill sätta havet i centrum. Vilka andra alternativ som diskuteras vill jag inte avslöja i dagsläget, säger Karlén.

Karlén kommer att bilda en idégrupp bestående av Landskronabor.
– De representerar olika branscher och fungerar som bollplank och idésprutor, säger Karlén som även följer utvecklingen i centrum med spänning.
Det har hänt mycket den senaste tiden och det kommer även att hända en hel del framöver. Naturligtvis måste vi vara lyhörda och ha med hela centrumutvecklingen när vi planerar för jubileet.

Även föreningslivet vill Karlén komma i kontakt med.
– Jag uppmanar dom att höra av sig. Jag vill höra hur de vill se sitt Landskrona 2013.

Avslutningsvis poängterar Thorsten Karlén att jubileet är ett avstamp inför framtiden.
Många som firar jubileum tappar fart åren efter. Så vill inte vi ha det. Vi vill att jubileet ska ta Landskrona ett steg framåt för att sedan kunna utvecklas än mer. Landskrona är en fantastisk stad och förtjänar att lyftas.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser