Annons

Drygt 5 miljoner i underskott

Omsorgsnämnden räknar med ett underskott på 5,5 miljoner kronor på årsbasis och har därför beslutat om nerdragningar i verksamheten.

En oenig nämnd beslutade att spara 500 000 kronor genom att inte återbesätta vakanser och lika mycket genom att minska på utbildningsanslagen.
Vi gör detta som en försiktighetsåtgärd. Föra året fick vi liknande signaler vid den här tidpunkten, men då lyckades vi ändå nå ett nollresultat till årets slut, motiverar ordförande Cecilia Brorsson, (m) beslutet och av det prognostiserade underskotte utgörs fyra miljoner av ett ökat antal biståndstimmar jämfört med budget.
– De fyra miljonerna har den styrande treklövern hållit inne och från vår sida har vi hela tiden sagt att pengarna behövs för att vi skall klara våra uppgifter, påpekar Anders Westin, (s) som också röstade mot förslaget på nerdragningar.
Vi behöver snarare mer personal och at skära ner på utbildningen är fel väg, risken är att det drabbar verksamheten negativt, betonar Anders Westin.

Annons
 

Nerdragningar Sverigedemokraterna, som tidigare varit emot nerdragningar när det gällde nästa års budget, röstade den här gången med treklövern som därmed vann omröstningen med röstsiffrorna 8-5.

När det gäller nästa års budget, som fullmäktige skall besluta om idag, så gjorde sverigedemokraterna gemensam sak med socialdemokraterna och motsatte sig nerdragningar motsvarande drygt sju miljoner kronor. Effekten blev att treklövern i sitt budgetförslag svängde och beviljade omsorgsnämnden pengarna.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser