Annons

Det händer i midsommarhelgen!

Lördagens stora fotbollsfest kom av sig. Istället får vi hålla till godo med söndagens derby mellan Ängelholm och BoIS. En match som startar klockan 16 och visas på TV4.

Fredagen är reserverad för midsommarfirande. Vare sig det sker i ettan med 22 kompisar, ute i trädgården, på altanen eller i kolonin så har Landskrona ett antal traditionella midsommarplatser att erbjuda.

Annons
 

I Borstahusen bjuder i vanlig ordning BBK på tivoli, knallar och dans hela helgen.
 
På Örenäs Slott klär man midsommarstången klockan 12.30, innan dansen och lekarna tar vid klockan 14.

På Ven  är det gröningen vid Tuna by som gäller. Dansen startar klockan 14 och en timme innan börjar förberedelserna.

Antagligen lika gammalt som koloniområdet i sig är det traditionella midsommarfirandet som Citadellområdets koloniförening arrangerar. Klockan 14.00 är det dansuppvisning av Verdandis folkdanslag innan den traditionella dansen kring den nyklädda midsommarstången tar vid. Därefter blir det lite lekar för barnen.
– Alla är välkomna!, hälsar Mats Klein.

För den morgonpigge firaren rekommenderas Allt i Gläntans midsommarfirande.
– Redan klockan 10.00 börjar vi med att klä midsommarstången, alla är hjärtligt välkomna att hjälpa till, hälsar Tommy Persson.
Mellan 11.00-12.00 blir det dans runt midsommarstången till det svenskaste vi har, nämligen dragspelsmusik. Givetvis erbjuder vi fint väder och för dom som vill finns allt från ”sill & nubbe”, kaffe med dopp till pannekager och glass.

Krögare Poul W Lorenzen har sedan ifjol flyttat ner sin traditionella stammisfrukost på midsommarafton till Seglaren. Här blir det midsommarfest med stor frukostbuffé mellan klockan 11-14.
– I år kör vi en insamling till stöd för Unga Kris samt för Johan Östbergs sommarmusikkollo, säger Poul och hälsar alla nya och gamla gäster hjärtligt välkomna.

Midsommarbilder
Mejla oss gärna bilder från ditt midsommarfirande så lägger vi upp dessa i början på nästa vecka!

En riktigt GLAD MIDSOMMAR önskar vi våra läsare!

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser