Annons

Ambitiösa föreningar belönas

Idrotten i Landskrona står i centrum för de två projekt som Sparbanksstiftelsen Skåne nu gett anslag till. Unga KRIS i Landskrona får 60 000 kronor och IK Wormo 100 000 kronor för en satsning på dam- och flickfotboll, som också är ett integrationsprojekt,

Det är två mycket ambitiösa föreningar som belönats. Det är roligt att kunna vara med och ekonomiskt stödja de här för Landskrona så betydelsefulla verksamheterna, förklarar Lars Engert, kontorschef för Swedbank i Landskrona och fortsätter:
– Unga Kris Landskrona gör ett mycket värdefullt arbete och Wormos satsning på tjejfotboll för flickor med invandrarbakgrund är ett spännande projekt.

IK Wormo gör en tjejsatsning
IK Wormo har under senare år byggt upp en betydande verksamhet inom flickfotbollen med flera lag i seriespel, både på ungdoms- och seniorsidan. Nu tänker man satsa på att försöka få ännu fler flickor i Landskrona att börja spela fotboll. Satsningen är framförallt att nå flickor på skolorna i staden. Wormo planerar att erbjuda fotbollsträning för tjejer på de olika skolorna i anslutning till skolans slut.
Denna träning kommer att vara kostnadsfri för de flickor som deltar och ett aktivt arbete kommer samtidigt att ske för att engagera föräldrarna.
I centrala Landskrona dominerar flickor med invandrarbakgrund skolorna. Det kräver speciell kompetens och metodik att nå dessa tjejer, denna kompetens finns i dag i IK Wormo.
– Det finns alltså två värdefulla perspektiv på det här projektet, dels ett tjejperspektiv, dels ett integrationsperspektiv, framhåller Lars Engert.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser