Annons

Lisa Flinth tar kamp för

Under onsdagen påbörjade folkpartiets nytillsatta skolpolitiska arbetsgrupp sitt arbete med att ta fram ett nytt skolpolitiskt program för åren 2010-2014. I gruppen ingår Lisa Flinth från Landskrona.
 – Det är glädjande att se att regeringen arbetar iett så högt tempo med att genomföra en förändring i Sveriges skolor. En förändring som i allra högsta grad är nödvändig men för den sakens skull kan vi inte stanna upp och känna oss nöjda, säger Lisa Flinth folkpartistisk ordförande i Barn- och ungdomsnämnden, som på plats i Stockholm deltog i vid den första träffen.
– Skolpolitiken har alltför länge varit ett experiment där nytt alltid varit bättre än det som  fungerar. Med den nya regeringen förändras nu detta och med att politiken genomförs, behöver vi så också fler idéer och förslag för att kunna fortsätta vårt förbättringsarbete. Idag lämnar alltför många grund- och gymnasieskolan utan godkända betyg, och många av dessa riskerar att vandra in i en värld av sociala problem och eftersläntande. Detta är inte acceptabelt, säger Lisa Flinth som nu gläds åt få delta i den politiska processen på absoluta toppnivå.
Särskilt glädjande är det också att se att folkpartiet nu tar upp uppdraget om att utreda ett förstatligande av skolan på dagordningen. Det är en förutsättning för att skolan ska vara kvalitativ över hela landet och inte som idag där kvaliteten varierar stort från kommun till kommun, avslutar Lisa Flinth.

Övriga ledamöter i den skolpolitiska arbetsgruppen är:
Christer Nylander, riksdagsledamot
Lotta Edholm, skolborgarråd i Stockholms stad
Fredrik Malm, riksdagsledamot
Helene Odenjung, kommunalråd i Göteborgs kommun
Lars Persson, kommunalråd i Sundsvalls kommun
Roger Haddad, kommunalråd i Västerås kommun
Karolina Hilding, kommunalråd i Uppsala kommun
Anna Svalander, ordförande i utbildningsnämnden i Borås
Lennart Gabrielsson, kommunalråd i Sollentuna

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser