Annons

Falcons på plus

Efter tre år med röda siffror i bokslutet blev det stort ekonomsikt plus för innebandyklubben Landskrona Falcons säsongen 2007/2008.
–  Nu spänner vi bågen för att nå framtida ekonomiska och sportsliga framgångar, säger klubbens sportchef Petri Manu och ser en stabil ekonomi som grunden i bygget av en elitklubb.
Vi har ägnat mycket tid och energi åt att öka våra intäkter. Sponsorförsäljningen och publikintäkterna har ökat rejält och vi är mycket optimistiska inför 2008/2009. Som det ser ut nu så lär vi öka sponsorintäkterna även under 2008/ och publikttillströmningen lär också öka.
Vid lördagens årsmöte framkom att överskott hamnar runt 204 000 kronor.
– Nu när vi går med ett rejält plus kan vi börja arbeta mer långsiktigt för att nå framförallt sportsliga framgångar och verkligen sikta på Superligan inom ett par år med herrlaget. Det är också meningen att Landskrona Falcons inom ett par år skall få upp damerna ett par snäpp i seriepyramiden, tillägger Manu.

Skyttekungen flyttar

Ett par spelarförluster räknar sportchefen också med. Mycket talar för att skyttekungen Richard Jakobsen och backen Joakim Larsen provar lyckan i Schweiz kommande säsong.
– Inga kontrakt är skrivna med den schweiziska klubben men jag räknar inte med spelarna när serien kör igång. För Richards del handlar det om att vi lånar ut honom medan Jocke är fri att gå som ”Bosman”.

Båda spelarna har varit tongivande den gångna säsongen och tillhör Falcons stora profiler men Petri Manu sitter lugnt i sin kontorsstol.
– Det blir lite av ett naturligt generationsskifte. Vi har 32 juniorer som knackar på dörren till a-laget och vill upp. Vårt juniorlag tillhör ett av landets bästa och ett par spelare härifrån kan vara aktuella att flyttas upp.
Se bara hur bra vår U19-landslagsman Jacob Rosengren klarade det ifjol för att inte tala om Carl Nilsson. Dessutom har vi nu ekonomiska muskler till att förstärka. Det är ingen hemlighet att vi är intresserade av Martin Andersson i Engelholm men eftersom han är kontraktsbunden så följer vi regelverket och håller oss borta från att kontakta honom.

Vid årsmötet valdes två nya ledamöter in i styrelsen. Dessa är Lars Broberg och Fredrik Cardell. Peder Alberoth fick återigen förtroendet att sitta kvar på ordförandeposten.

Annons
 

Falcons inleder seriespelet på hemmaplan mot seriefavoriterna FC KFUM Linköping och högst troligt spelas matchen lördagen den 20 september.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser