Annons

Fina LS-resultat i Danmark

Landskrona Simsällskap åkte väster ut för att mäta sina krafter i helgen som gick. – Det är alltid lite vanskligt att tävla i långbana så här i början på säsongen. LS skickade en mindre trupp i år. Men de få som åkte levde upp till förväntningarna med råge, säger John Gartsjö, coach i LS efter tävlingarna i Århus Open. Landskronasimmarna lade beslag på en hel del finaler och skördade många medaljer. Trots att tävlingen avgjordes i 50 meters bassäng slog LS simmare personliga rekord på löpande band. – De flesta i truppen har god rutin på sådana här tävlingar med övernattning. De skötte sig ypperligt. Sophie Stoltenborg -93, Lisa Rigby och Lovisa Klarén hade mycket tuffa scheman men tog tjuren vid hornen och visade danskarna på var skåpet ska stå. Robins Svensson -94 fick sitt genombrott då han gick till final på både 50 och 100 bröst. Allra bäst gick det på 50 meter med 35.56, en topptid. Johan Norén -86, åldermannen gick i vattnet på sina paradgrenar 100 och 200 fjäril och plockade bronset på 200 meter. Clara Vater -97, LS-truppens yngste simmade väldigt bra trots mycket sjukdomar under större delen av våren.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser